Rouskuteltavan hauska sokkotesti Estrellan uutuussipseillä
Viime aikoina on tullut vietettyä aika paljon aikaa kotosalla erinäisistä valtakunnallisista syistä. Iltaisin arkirutiineihin kuuluu television katsominen sohvan nurkasta. Toisinaan siihen telkun ääreen tulee otettua mukaan jotakin herkkua. Rouskuvat rapeat naksut, sipsit ja lastut ovat tietenkin ihan parasta leffamässyä. (Paitsi jos katsoo kotimaista elokuvaa, silloin voi tarvita tekstitystä, jos rouske käy päässä liian kovaksi.) Arjen ja viikonlopun telkkarihetket alkavat jo vähän puuduttaa, päivät toistavat toisiaan. Mitä kivaa ja piristävää sitä voisi keksiä illan iloksi?
Estrellan kevään sipsiuutuudet ottivat varaslähdön ja ryykäsivät massana jo Pekurin sipsihyllyyn. Siitähän se ajatus sitten lähti. Voisin toteuttaa kotona helposti vähän arjesta poikkeavan illan perheelleni. Otin uutuussipsit kotiin testiin, tiukan kotiraadin arvosteltavaksi. Nyt rouskuteltaisiin ammattimaisin ottein, ja ennakkoluulottomasti. Virittäkäämme makuaistit äärimmilleen, keskittykäämme, nauttikaamme! Tulossa on uutuussipsien sokkotesti!Sokkotestin järjestäminen vaatii tietysti yhden henkilön, joka järjestää testin. Hän hankkii erimakuisia sipsejä. Hän myös laittaa sipsit kippoihin ja kippojen alle kannattaa piilottaa lappu, jossa lukee, mitä sipsiä kipossa on. Lopussa niistä voidaan tarkistaa, mikä maku oli mieluisin ja tunnistiko maistajat eri sipsit, mitä ne olivatkaan.
Voidaanpa jopa vähän kisata, kenen makuaisti on tarkin!
Miten kävi, mikä vei voiton sokkotestissä?
Juuston ystäville pärähtää sipsihyllyyn kaksi kovaa sipsiuutuutta: Estrellan Cheddar & Sourcream chips ja Superjuusto Cheddar. Siinä missä Cheddar & Sourcream on mieto, kaikkien makuun sopiva, Superjuusto on täynnä täyteläistä cheddarin makua. Naksut siinä ovat isompia ja rapeampia ja ne hävisivätkin ensimmäisenä maistelupöydän kiposta parempiin suihin.
Estrellan maalaissipsit valmistetaan kuorimattomista perunoista ja paistetaan pienissä erissä perinteisessä sipsikattilassa. Maalaissipsit ovatkin erityisen rapeita perunalastuja vaativaan makuun. Makuvariantteja ovat Cheddar&Punasipuli, Ranch&Kermaviili ja Merisuola. Näistä makuraadin suosikeiksi nousivat kaksi ensimmäistä. Raati arvosti sipsien jämäkkyyttä ja rouheutta ja maustettakin löytyy tarpeeksi, että variantit erottuvat toisistaan myös sokkotestissä.
Voiton tällä kertaa veivät Superjuusto Cheddar ja Maalaissipsi Ranch & Kermaviili. Maku, koko ja rapeus muodostivat näissä kahdessa erinomaisen kombinaation. Mutta kyllä kaikki kupit syötiin tyhjiksi, eli kaikki maistuivat raadille!










Kommentit
Lähetä kommentti