Ei pöllömpi tapa syödä kasviksia!

 Kyllähän se on myönnettävä, että kasviksia tulee syötyä välillä liian vähän. Salaatin teko ei innosta ja lähinnä tuleekin sitten napsittua pikkuisia tomaatteja ja kurkkua aterian ohessa. Lapset söisivät mielellään kasviksia, jos ne ovat kiinnostavasti esillä. Sama taitaa toimia myös meihin aikuisiinkin. Perheessämme toteutettiin joskus pöllölautanen vihanneksilla, ja se oli kaikille mieluinen napostelulautanen. Pöllölautanen onkin erinomainen tapa saada perhe syömään kasviksia! 

Suuntasin astiakaapeille ja etsin kotimme suurimman tarjoiluastian, valkoisen ovaalin tarjottimen. Nostelin leikkuulaudan ja kasvikset sekä terävän veitsen pöydälle ja aloin pilkkoa. Tässä vaiheessa saa käyttää mielikuvitusta ja puukon käsittelytaitoja kuten haluaa. Kasviksista voi leikata helposti dipattavia tikkuja tai niistä voi loihtia mitä upeimpia luomuksia, joita ei melkein raskisi syödä ollenkaan, jos ja kun ne onnistuvat. Jos keittiön läheisyydessä on sattumoisin lapsia, omia tai kyläileviä, he yleensä osallistuvat mielellään joko leikkaamiseen tai kasvisten asetteluun.

Vihannekset sopivat mainosti dipattaviksi dippimausteen ja kermaviilin kanssa. Dippimausteissa on usein aika paljon sokeria ja arominvahventeita. Kaipasin tilalle jotakin terveellisempää vaihtoehtoa, ja kun kuulin edustajalta uusista markkinoille tulevista Meiran Herkkudippi dippijauheista, tilasin niitä pari esittelytelinettä hedelmä- ja vihannesosaston oheen ja nappasin kaikki kolme makua testiin.


Meiran uudet Herkkudipit ovat kotimaisia kastikejauheita. Niiden valmistukseen on käytetty tuoreimman sadon yrttejä ja mausteita. Dipit sisältävät sokeria ja suolaa 30 prosenttia vähemmän kuin vastaavat dipit keskimäärin. Dippikastikkeet eivät sisällä tärkkelystä eivätkä arominvahventeita. Makuvaihtoehtoja on kolme: "Herkkudippi valkosipuli-yrtti", "Herkkudippi Sipuli, Chili ja Inkivääri" sekä "Herkkudippi Tomaatti&Basilika".

Dipit valmistin jälkiruokakulhoihin. Sekoitin jauheen ensin kermaviiliastiassa, ja kun se oli tarpeeksi sekoittunut, lusikoin sen jälkiruokakulhoon. Pilkoin paprikat, porkkanat ja kurkut, leikkasin kukkakaalista nuppuja, ja asettelin ne ja tomaatit tarjottimelle pöllön muotoon. Porkkanasta tein vielä varpaat ja nokan, ja tomaateista silmät dippeihin.

Herkkudipeistä meidän perheen suosikiksi nousivat "Sipuli, Chili ja Inkivääri" sekä "Valkosipuli-yrtti". Dippien koostumuksesta huomaa, että ne sisältävät yrttejä eivätkä keinotekoisia aromeja. Kasvislautanen tuli syötyä tyhjäksi yllättävän nopeasti! 

Herkkudipit sopivat myös tarjoiltavaksi sipsien kanssa, tai vaikka grillattujen vihannesten, kalan tai kanan kaverina kylmänä kastikkeena. Meillä Pekurissa odotetaankin jo kovasti kesää ja tulevaa grillikautta. Vaikka nyt vähän taas lunta hipsuttelee maahan, kesäkelitkin ovat pian kuitenkin tuloillaan. Västäräkkikin jo heilutteli pyrstöään pihamaalla. Tule siis tutustumaan herkulliseen hedelmä- ja vihannesosastoomme, Meiran uusiin Herkkudippeihin ja tulevan kesän grilliherkkuihin: tänä kesänä panostamme sataprosenttisesti grillausnautintoon K-Supermarket Pekurissa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

El Taco Truck -ruokarekan tuotteet saatavilla nyt Pekurista!

Fazerin ja Cloettan vuoden 2022 makeisuutuudet yllättävät herkullisesti! Mikä menee ensimmäisenä testiin?

Estrellan uudet Limited Edition -sipsit sokkotestissä!